martes, 26 de abril de 2011

ACTUALITAT


El casament reial tindrà una factura policial de rècord.

Londres serà una fortalesa aquest divendres quan el príncep Guillem i Kate Middelton, acompanyats de mandataris i celebritats de tot el món, es donin el sí vull a l'abadia de Westminster. Més de 5.000 agents de la policia metropolitana, d'uniforme i de paisà, participaran en l'operació de seguretat més complexe i més costosa en la història del Regne Unit. La factura del desplegament s'elevarà a 20 milions de lliures (uns 22,6 milions d'euros), doblant amb escreix els 7,4 milions de lliures gastats per protegir els participants del G-20 quan es van reunir el 2009 a la capital britànica. El cost en seguretat del casament de Carles i Diana el 1981, va ser de 4 milions de lliures, que a dia d'avui equivaldrien a 14 milions. La factura serà abonada pels contribuents, cosa que ha generat algunes protestes, especialment entre els cercles republicans.
Desde ja fa dies es poden veure equips de la policia i de experts en la lluita antiterrorista vigilant faroles, clavegueres i tuberies que passen per tot el recorregut que farà la comitiva real. Max, un gos policia, ensumarà tot el temple en busca d’algun explosiu.
Els extremistes islàmics diuen que poden pertorbar la cerimònia, aquests prometen fer que la cerimònia es converteixi en un verdader malson per als prínceps.

No hay comentarios:

Publicar un comentario